Claire Schuurmans

 
Claire Schuurmans (2004) begon op 5-jarige leeftijd met harp spelen en volgde lessen bij Jaike Bakker. Ze ging vanaf 2017 naar de School voor Jong Talent waar zij lessen kreeg bij Ernestine Stoop Sinds 2021 studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier heeft ze naast haar lessen van Ernestine Stoop sinds dit jaar ook officieel les van Sylvain Blassel. Claire zit momenteel in haar derde jaar bachelor.
 
Naast solo spelen houd Claire ook van spelen in ensembles en orkesten. Zo was zij 10 jaar lang lid van het Hofstads jeugd orkest en 2 Jaar lid van het Jeugdorkest Nederland.
Claire heeft een duo samen met cellist Tiago Henriques genaamd Duo Tiaire. In april 2023 hebben zij samen een interdisciplinaire voorstelling georganiseerd op basis van het boek ‘De Stad der Blinden’ van José Saramago.
Claire is laureaat bij meerdere concoursen waaronder het Rosa Spier Harpconcours en het Prinses Christina concours.
Naar aanleiding van haar prijs bij het Prinses Christina Concours heeft zij in mei 2023 mogen soleren met Sinfonia Rotterdam.
In 2020 was Claire te horen op de online versie van het world harp Congress als onderdeel van het focus on youth programma.